Tips til Smart Oppbevaring av Leker: Ryddig og Praktisk

I dag skal vi snakke om noe som mange av oss med barn sliter med – nemlig oppbevaring av leketøy. Å holde orden på barnas leker kan være en utfordring, men med noen smarte løsninger og litt kreativitet kan vi skape et ryddig og inspirerende miljø både for oss og våre små.

La oss se nærmere på noen tips og produkter som kan hjelpe oss med å holde lekene organisert.

 1. Bokser og kurver
  Bokser og kurver er et must for å holde orden på leketøy. Det finnes mange flotte alternativer på markedet, for eksempel IKEA’s TROFAST-serie (www.ikea.com) som er både funksjonelle og estetisk tiltalende. Velg bokser og kurver i ulike størrelser og farger som passer til barnets interesser og alder. Husk å merke dem med hva som er oppi, så blir det enklere å finne og rydde lekene.
 2. Vegghengt oppbevaring
  Utnytt veggene til oppbevaring av leketøy. Hyller og oppbevaringsnett er godealternativer for å spare gulvplass og holde lekene på et synlig og tilgjengelig sted. En favoritt blant norske foreldre er String-hyllene (www.string.se), som kan tilpasses og utvides etter behov. En annen idé er å bruke ByOns oppbevaringsnett (www.royaldesign.no) til å henge kosedyr eller små leker.
 3. Multifunksjonelle møbler
  Invester i møbler som har flere funksjoner, for eksempel en seng med skuffer under, en benk med oppbevaringsplass eller et bord med innebygde bokser for leker. Slike møbler er både praktiske og plassbesparende. Stokke har et flott utvalg av multifunksjonelle møbler for barn (www.stokke.com), som deres Stokke Home-serie.
 4. Modulære oppbevaringssystemer
  Modulære oppbevaringssystemer gir deg muligheten til å tilpasse og endre oppbevaringen etter barnets vekst og interesser. Montana (www.montanafurniture.com) tilbyr et bredt utvalg av modulære oppbevaringsløsninger som kan settes sammen på ulike måter og passer perfekt for leker og bøker.
 5. Roter lekene
  For å holde lekerommet ryddig og interessant, prøv å rotere lekene med jevne mellomrom. Dette betyr at du pakker bort noen leker og tar frem andre etter en stund. På denne måten vil barnet ditt føle at de har noe “nytt” å leke med, og det blir enklere å holde orden i lekerommet. Oppbevar de roterende lekene i gjennomsiktige plastbokser, som for eksempel SAMLA-boksene fra IKEA (www.ikea.com), og merk dem med innholdet.
 6. DIY-løsninger
  Hvis du er en kreativ sjel og liker å lage dine egne løsninger, kan du prøve å lage oppbevaring for leker av materialer du allerede har hjemme. Gamle kasser, bøtter eller tekstilposer kan enkelt forvandles til flotte oppbevaringsløsninger med litt maling og fantasi.
 7. Lek med høyde
  For å utnytte plassen best mulig, er det lurt å tenke vertikalt. Heng oppbevaringsløsninger høyt oppe på veggen, eller benytt deg av høye, smale hyller for å maksimere oppbevaringsplassen. En populær hylle blant norske foreldre er Kallax-serien fra IKEA (www.ikea.com), som kommer i ulike størrelser og farger.

Ved å bruke disse tipsene og produktene kan du skape et ryddig, praktisk og inspirerende miljø for både deg og dine små. Husk at det viktigste er å finne løsninger som fungerer for din familie og tilpasser seg etter deres behov. Med litt planlegging og kreativitet kan du forvandle et kaotisk lekerom til et sted hvor både barn og voksne trives. Lykke til med oppbevaringen av leketøy!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *